Min morgen

Leana våknet litt før halv 7 som hun alltid gjør. Pappa J henter henne inn til dem, de har morgenkos med barne-tv på. Pappa J står opp, gjør seg klar til jobb, og er reist 10-15 minutt etterpå. Leana og mamma M ligger fortsatt, viktig og se ferdig barnetv før de starter dagen. Spesielt Poppeloppane. Det er favoritten. Leana sier hun er sulten, hun vil stå opp, og de starter dagen med å gå på badet. Da mamma M og Leana er midt i morgenstellet hører de en hund som piper. Det er Leo. Enten så vil han ikke bli utestengt fra badet, eller så må han ut på do. Mamma M sier «Nei Leo», og fortsetter stellet. Etter en stund er de klare for å gå opp begge to. Leana sier «Eg vil ha grøt», og grøt blir det. Mamma M kokkelerer havregrynsgrøt. Matlysten er ikke alltid på topp om morgenen, men Leana er villig til å spise opp dersom hun får se Karius og Baktus etterpå, bare en gang, før de drar i barnehagen. Ok sier Mamma M. Alt for å få i Leana frokost. Ingen fungerer uten frokost. Leo står rett  nedefor matbordet og håper på noe godt dersom ikke Leana skulle spise mer. Han er sluttet å pipe. Da ville han bare ikke være alene i stad da, tenker mamma M.

Karius og Baktus ruller på skjermen, mamma rydder opp etter frokosten, og Leo sitter på gulvet vedsiden av mamma M. Det kommer en liten lyd som kan høres ut som et pip. Han viser at han har lyst ut, og mamma M forteller at vi snart skal gå på tur. Han viser glede. Etter x-antall minutter så er Karius og Baktus ferdig. Nå er det på tide å gå ned i gangen for å ha på ytterklær sier mamma M. Leo hopper av glede, prøver å fange halen sin i ren lykkerus, men Leana har funnet ut at hun ikke vil i barnehagen i dag, og bestemmer seg derfor for å gjemme seg. Mamma må bære en lite villig jente ned i gangen, samtidig som hun prøver å snakke om noe hyggelig og helt annet, slik at Leana skal glemme at hun ikke hadde så lyst i barnehagen. Det funker. Helt til de begge blir avbrutt av en hund som ikke klarer mer, og tisser ut over hele gulvet i gangen.

Barnehagen liker at barna kommer før klokken ni. Klokken nærmer seg, og mamma M vet ikke hvor hun en gang skal begynne. Først må hun forsikre seg om at Leana på to år, ikke rører tisset til Leo. I verste fall trakker i det og går rundt over hele huset. Mamma M ser for seg mange forskjellige utfall. Leana forstår omsider at hun må sitte fint på benken å vente til mamma M har bært Leo ut, som har tiss på alle fire ben og ikke kan gå selv. I det hun slipper Leo ned ute, hopper Leana ned fra benken og går mot tisset. Dette har hun ikke sett før. Dette må hun bare se litt nærmere på. Mamma M får panikk, springer i fra Leo og rett bort for å hente Leana. I det hun snur seg med Leana i armene, så er Leo for lengst vekk. Hun ser han på den andre siden av vegen. Han ser på henne, hun roper som en gal at han skal komme med en eneste gang, men han hører ikke etter. Han går videre.

Mamma M står i gangen, med Leana i armene, fullt av tiss på gulvet, og en hund på rømmen. Klokken nærmer seg. Mamma M må sette behovene i rekkefølge, og forstår at hun ikke kan forlate en 2 åring alene i et hus fullt av tiss. Hun bestemmer seg for å lukke døren, la Leo gå, og sette Leana på benken igjen.  Etter en snakk om at hun må sitte pent til mamma M har fått vasket opp, kan hun endelig begynne. Opp i annen etasje for å hente engangshansker, nå kan hun starte. Tisset er endelig borte, men det hadde visst kommet tiss på teppet, sokken, og buksa til mamma M fordi Leo måtte bæres. Alt må av og i maskinen. Mamma M er på soverommet og skal finne seg nye klær så hun slipper å sprade rundt i trusa. Plustelig hører Mamma M vasken inne på badet. Hun løper inn, og der står ei frøken som hadde funnet ut at hun ville vaske seg på hendene og pusse tennene samtidig. Vann over alt. Ny genser på Leana. Nå må de skynde seg. De går ut i gangen begge to, ser ut vinduet, men ingen Leo å se. Jaja. Mamma M får lete etter han når Leana er kommet trygt bort i barnehagen. Mamma M er bekymret for Leo. Hun får tanker opp i hodet om at han er blitt påkjørt, og skjønner fort hvor glad i han hun er, selv om han tisset på gulvet. Leana spørr etter Leo, men mamma M forklarer at han er ute, han kommer snart. Endelig er ytterklærne kommet på, og de går ut. Leana leker med dissen mens mamma M låser ytterdøren. De er alt for sent ute, men mamma M har innsett at sånn ble det bare. De går noen få meter, og der kommer jammen Leo traskende. Mamma M og Leana blir kjempe glade, men kanskje mest mamma M. De snur og går tilbake for å ta han inn. Sånn! Nå kan de endelig gå i barnehagen!

#Minmorgen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s