Gratinert blomkål

Idag til middag så stod det gratinert blomkål på menyen. Og for å si det sånn, så va det helt himmelsk godt! NAM! Så den skal lages flere ganger altså:). Sånn ellers i dag, har det gått mye i teori-lesing egentlig, mens Jostein har gjort masse matte lekser. Så etter en god middag, så har vi tilbrakt tiden på hver vår side av bordet, og arbeidet hver for oss! Tenker å holde på en stund til, og avslutte når Grey’s Anatomy begynner. Jostein ler av meg fordi jeg sier at «vi» jobber, og han ser at jeg blogger, haha. Så nå får jeg gå tilbake til teori-lesingen! Men først; her er oppskriften!

 

Gratinert blomkål

  • Kok blomkålbukettene lett i 3-4 minutter i saltet vann.
  • Skjer opp én halv/1 løk, 1 Sjampinjong, og stek det lett i en panne.
  • Skjer opp bacon i strimler, og stek de sprøstekte i en panne.
  • Hell en pose toro – blomkålsuppe i en bolle, og tilsett 2 dl vann, 3 dl helmelk, og 2 dl fløte.
  • Legg de lett kokte blomkål bukettene neders i en ildfast form, og hell så over toro – blomkålsuppen.
  • Strø så over ferdigstekt sopp, løk og bacon, og avslutt med å strø over ost.
  • Gratiners så i ovn på 200 ºC i ca. 15-18 minutter.
  • Serveres med brød og smør.

 

Fant ut i siste liten at jeg ville ha sopp i også, så det var også en av ingrediensene!

Haha, ser ikke så allverdens godt ut, men guud så godt det vaaar! :)

Og sånn ellers er det sånn vi har tilbrakt kvelden!

 

 

Men nå er det tilbake til lesingen, så speaks!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s